Az elmúlt 3 hónapban nagy fejlesztéseken ment át a JustDoo feladatkezelő. Bevezetésre került a céges projektfa, mely átláthatóbb, egyértelműbb struktúrát eredményez a cég munkatársai számára. Ezen kívül a hardver is megújult, így gyorsabb elérést, működést tesz lehetővé a megnövekedett felhasználószám ellenére is.

A JustDoo projektmenedzsment rendszer fejlesztése folyamatos, töretlen továbbra is. A mostani fejlesztések egy része még a céges projektfához kapcsolódik, de csomag tartalmaz más hasznos új funkciókat is és persze a hibajavításokat is.

Új funkciók

  • Tömeges feladat tulajdonjog átadás
  • Hozzáférés elvétele tömegesen
  • Értesítések kikapcsolása projekt szinten
  • Megjegyzés elküldése emailben
  • Delegált feladatok leszűrése

Tömeges feladat tulajdonjog átadás

Távozó munkatárs feladatainak átadása

A céges projektfához kapcsolódik ez a funkció, amire akkor lehet szükség, ha távozik egy munkatárs a cégtől vagy esetleg egy másik munkakörbe kerül. Ekkor szükség lehet az általa végzett feladatok átadására egy új vagy másik munkatársnak.

Ezt kézzel egyesével is megtehetnénk, de sok feladat esetében ez már nehézkes lehet. Ezért alakítottuk ki ezt a funkciót, ami összeszedi az adott munkatárs összes feladatát és az általa felvett információkat. Ezeket projektenként megmutatja és segít ezek átadásában egy másik munkatárs számára. A funkció elég érzékenyen érinti a céges adatokat, ezért erre csak a céges csoport adminisztrátorának van lehetősége, hiszen az új munkatársakat is ő tudja felvenni a céges csoportba.

A fenti képen látható ablakot a [Beállítás] ablakban az [Előfizetés] fülön lehet elérni. Akkor jön elő, ha ki akarunk venni egy munkatársat a céges csoportból, akinek vannak a céges fában is feladatai.
A megjelenő ablakban projektenként láthatóak a munkatárs feladatai. Egyesével vagy akár az összes feladatot egyszerre kijelölve történhet az átadás. Tehát az első lépés, hogy válasszuk ki az átadandó feladatokat. A következő lépés, hogy válasszuk ki azt, hogy kinek adjuk át a feladatot. Utolsó lépésként pedig adjuk át a feladatot. Ezt projektenként kell megtennünk.
Ha minden feladatot, információt átadtunk, akkor már kivehetjük a céges csoportból a munkatársunkat.

Projekt hozzáférés menü

Hozzáférés elvétele tömegesen

Kicsit még mindig a céges projektekkel kapcsolatos ez a fejlesztés is. Ha kialakítottuk a projekt struktúrát, akkor még jogosultságot kell adni a kollégáinknak, hogy láthassák az adott projektben levő feladatokat és oda felvehessenek ők is feladatokat. Ezt egyesével egyedileg minden projekt esetében tetszőlegesen határozhatjuk meg.
Ugyanakkor ha már nagy a projektfa, akkor igény lehet arra, hogy egyszerre több, akár egy teljes farészhez történő jogosultságot adjunk vagy éppen elvegyünk egy munkatársunktól. A tömeges jogosultság adásra már eddig is volt lehetőség, most egy új gomb került még az ablakra, ahol lehetőség van a jogosultság tömeges visszavonására is.

Távozó munkatárs feladatainak átadása

Értesítések kikapcsolása projekt szinten

A jobb felső sarokból érhetőek el az értesítések, melyek a fontosabb eseményekre vagy új információk, feladatok bekerüléséről értesítenek minket. Ha sok projektben részt veszünk, de nem mindegyikben napi szinten, akkor zavaró lehet a sok értesítés, hiszen minden egyes új feladatról kapunk értesítést, mindegyik projekt esetén, amihez hozzáférésünk van. Ezen új funkció segítségével kikapcsolhatjuk azokat a projekteket, melyek esetében nem szeretnénk értesítőt kapni. Az értesítő ablak bal alsó részén jelent meg két új gomb. Az elsőre kattintva kapcsolhatjuk ki az értesítést az adott projekttel kapcsolatban (amelyik értesítőn állunk). A másik gombbal pedig megtekinthetjük a kikapcsolt projekteket és ha szükséges visszakapcsolhatjuk oly módon, hogy kivesszük ebből a tiltó listából a projektet a neve mellett jobbra megjelenő „X” ikonra kattintva.

Értesítések kikapcsolása projektenként

Megjegyzés elküldése emailben

A következő fejlesztés is az értesítésekkel kapcsolatos és egy sokak által kért funkció került most megvalósításra. A funkció lényege pont az ellenkezője, az előzőnek, mivel itt a cél, hogy az érintettek mindenképpen megkapják az információt.

Ha írunk egy megjegyzést egy olyan feladathoz, amit valakinek delegáltunk vagy egy közös projektben van, amivel többen is dolgozunk, akkor szükség lehet arra, hogy az érintettek mindenképpen értesüljenek egy fontos információról. Ezek a megjegyzések a normál értesítőbe bekerülnek, de ha valaki épp nem nézi a JustDoo-t vagy nem használja mobilon is, akkor nem biztos, hogy időben értesül. Ezért lett egy olyan lehetőség, hogy elküldjük ezt a megjegyzést minden értesítettnek e-mailben is egy kattintással.
A funkció a megjegyzés felett tartva az egeret, jobbra fent megjelenő email ikonra kattintva érhető el. A levél ikonra kattintva azonnal kimennek a levelek az érintetteknek (a delegáltnak vagy a projektben résztvevőknek).

Megjegyzés elküldése e-mailben a projekt tagok számára

Delegált feladatok kiszűrése

Ha valaki sok feladatot delegál, ad ki a munkatársainak akkor számára zavaró lehet, hogy a Mai feladatok listában megjelennek azok a delegált feladatok, melyeknek a határideje aktuális vagy esetleg lejárt. Hasznos, hogy látszódnak ezek a feladatok, hiszen azt jelenti, hogy egy kiadott feladatnak épp ma van a határideje vagy már le is járt, így ezekkel valószínűleg kell foglalkoznunk. Azonban a Reggeli tervezéskor vagy a napi saját munkáink elvégzésekor ez zavaró lehet.
Ezért bekerült a Mai feladatok lista jobb felső sarkába egy ikon, mellyel kiszűrhetőek ezek a delegált feladatok.

Hibajavítás

A következő hibák javítása került kiadásra az új verzióban:

– Utolsó projekt résztvevő eltávolítása
– Facebook regisztrációkor hibakezelés, ha nem lehetett átvenni az email címet
– Céges előfizetés tagja ne tudjon saját céges előfizetést létrehozni
– Emlékeztető dátuma nem törölhető
– Céges fa, nem saját feladat alfeladat pipáláskor hibaüzenet

Dolgozz otthonról, távmunkában!
Támogatás: +36 30 969 1072