Feladatok kiadása (delegálás) a JustDoo projektkezelő rendszerben alapvetően úgy működik, hogy 1 munkatársnak lehet kiadni egy feladatot.Ennek oka, hogy egyértelmű legyen, hogy ki az akinek a feladatot el kell végeznie. Így egy feladat elvégzése egyértelműen meghatározott, azaz mindig tudjuk, hogy kinek kell elvégezni egy feladatot (delegált) és ki az aki ellenőrzi a feladat elvégzését (delegáló).
Ez így a legjobb a feladatok túlnyomó részében, azonban van néha olyan feladat, ahol nem számít, hogy egy adott projekt tagjai közül ki végzi el ezt a feladatot vagy az is előfordulhat, hogy egy feladatot minden projekt tagnak el kell végezni. Ezeknek az eseteknek a kezelésére hoztunk létre egy speciális feladattípust: Közös feladatok

Mivel ilyen jellegű feladatmegosztás nem minden cégben szükséges, ezért ahhoz, hogy ezt a lehetőséget elérje egy felhasználó, előtte engedélyezni kell ezt a feladattípust a beállításokban. Ezt a beállítást a céges csoport adminisztrátorának kell engedélyezni.



A „közös feladatok” típusú feladatot lehet arra használni, ha egy feladat elvégzése több munkatársunknak is lehetséges vagy mindenki számára kötelező. Ezt az opciót a feladat adatlapon lehet kiválasztani. Ilyen feladat csak egy projektben lehet és így az adott projekthez tartozó munkatársak számára lesz kiadva ez a feladat.

Háromféle közös feladattípust hoztunk létre a lehető legjobb kezelés érdekében.

1. Közös feladat

Egy projekten belül minden résztvevő számára megoldható feladat. Azaz ezt a feladattípust akkor érdemes használni, ha nem számít, hogy ki oldja meg a feladatot. Az, hogy végül ki oldotta meg, dokumentálva lesz és lekérdezhető.

2. Ismétlődő közös feladat

Az előzőhöz hasonló feladattípus, azzal a különbséggel, hogy a projekt tagok közül bárki elvégezheti ezt a feladatot, az ismétlésre kerül. Ha már nem kell folytatni a feladatot később, akkor a feladat tulajdonosa tudja azt véglegesen kipipálni.

3. Mindenkinek megoldandó

Ez egy olyan feladat, amit a projektben részt vevő összes munkatársnak meg kell oldani (pipálni kell). A feladat akkor lesz kész, ha mindenki kipipálta. Ekkor a feladat kiadója erről egy e-mail értesítést kap és ha minden rendben, akkor ő zárja le a feladatot.

A közös feladatok egy külön feladatlistát is kaptak, így könnyebben elérhetőek minden érintett számára. A feladatlista melletti szám piros színe jelzi, hogy van-e az adott munkatárs számára is elvégzendő közös feladat.

Dolgozz otthonról, távmunkában!
Támogatás: +36 30 969 1072