10619 felhasználó - 219945 feladat

Átláthatóbb felület, csapatmunka jobb támogatása

Egy projektmnenedzsment rendszer esetében a dolgok minél gyorsabb áttekintése kritikus szempont, hiszen sokszor van erre szükség.
Ezért a mostani fejlesztéseink esetében a legnagyobb hangsúlyt az átláthatóság növelésére fektettük. Ez érinti mind a felületi jobb áttekinthetőségét design szempontjából, mind a munkatársaink munkájának gyorsabb ellenőrzését vagy akár a munkatársakkal a kommunikáció fejlesztését egy chat szerű ablakban.

Hogy pontosan milyen fejlesztések történtek, arról a blog-on számolunk be részletesen.

2017 első nagyobb fejlesztései

A JustDoo fejlesztése folyamatos és a felhasználói igényekre alapul. Így az év elején is bekerült a webes alkalmazásba és a mobil (Android, IOS) verziókba is néhány olyan fejlesztés, finomítás, melyet a felhasználóink kértek.

Hogyan fusd le a maratont 6 hét alatt?

Biztos Te is találkoztál már olyan feladattal, munkával, céllal, amitől megijedtél. Megijedtél, mert túl nagynak érezted vagy nem tudtad hogyan állj hozzá, esetleg nagyon nemszeretem feladat volt. Mit szoktál ilyenkor csinálni?

Gondolom Te is, ahogy a legtöbbünk, el kezdted tologatni a feladatot, hogy majd máskor nekiállsz és remélted, hogy egyszer csak megoldódik magától. Persze nem oldódott meg, hanem egyre jobban nyomasztott a feladat és már más feladatokat sem szívesen csináltál emiatt. Nagyon stresszes helyzet és nehéz ebből menekülni. De mi a megoldás ilyenkor?

Gantt diagram készítése

A JustDoo vállalkozás szervezővel lehetőségünk van a komolyabb projektmenedzsment szoftverekhez hasonlóan Gantt diagramokat készíteni. A gantt diagram segít abban, hogy a z egyes projekteket, munkákat jobb átlássuk, a haladást figyelemmel kísérhessük. A gantt diagramra rápillantva egyből látjuk, hogy mely feladatokra, projektekre kell odafigyelni, mert nem haladnak az időtervnek megfelelően.

Feladatkezelés iPad táblagéppel (videó)

A napi feladataink kezelése vagy a csapatmunka összehangolása is lehetséges egy mobil eszközzel. A JustDoo-t külön optimalizáltuk táblagépekre is. Az előző blogbejegyzésben egy iPhone-on mutattuk be, hogyan néz ki a napi használat, a mostani bejegyzésben pedig egy iPad eszközön láthatjuk, hogy ott a méret miatt még könnyebb a kezelés.

Megújult a JustDoo iPhone mobil alkalmazás

A JustDoo esetén fontosnak tartjuk a mobil elérést is, így a feladatok elérhetőek tetszőleges mobiltelefonról egy arra optimalizált webes felületen. A két legnagyobb mobil platformon (Android, IOS) pedig egy arra optimalizált alkalmazással lehet a legkönnyebben kézben tartani a napi munkánkat.

Az elmúlt hónapokban megújult az IOS (iPhone, iPad) alkalmazás. Így stabilabb, gyorsabb lett és megjelent benne néhány régóta várt új funkció is.

Google Drive integráció és egy érdekes új funkció

A JustDoo fejlesztése gőzerővel folyik. A Dropbox után elkészült a Google Drive integráció is, így most már innen is könnyedén csatolhatjuk fájljainkat, amit meg is oszthatunk munkatársainkkal. Ezáltal szinte korlátlan mennyiségű file-t tudunk elérni akkor amikor épp szükségünk van rá, egy feladat megoldásánál.

Dropbox integráció, új fejlesztések

Újabb sokak által kért funkció valósult meg a JustDoo projektmenedzsment alkalmazásban. Ez pedig a Dropbox integráció. Mostantól könnyedén csatolhatjuk fájljainkat a Dropbox fiókunkból akár egy feladathoz, akár egy információhoz, amit meg is oszthatunk munkatársainkkal.

Egyedi figyelmeztető feladat határidőre

Vannak olyan események, határidős feladatok, melyekkel az esedékességük előtt van már dolgunk. Ilyen például egy születésnap vagy névnap. Amennyiben egy ajándékot is be akarunk szerezni, akkor talán már késő, ha aznap kapunk erről csak értesítést.

A JustDoo-ban beállítható ezért egy a határidőtől eltérő figyelmeztetési idő is, így biztosan időben megtesszük azokat a dolgokat, amik szükségesek.

Hosszútávú projektek jobb átláthatósága, kezelése

Egy hosszútávú vagy bonyolultabb projekt esetén a feladatok száma természetes módon megnőhet. Így nehézzé válhat a következő lépések fókuszban tartása, azok kiválasztása.

Megoldást nyújt erre az az új fejlesztés, mely már a projekten belül is szétválasztva mutatja a feladatokat azok tervezett megvalósítási ideje szerint. Erre a már jól ismert feladatlistákat (Mai feladatok, Következő, Valamikor) nyújtanak a projekten belül is segítséget