projekt statisztika menü

A napi tervezés, szervezés elhanyagolásával két komoly probléma van:

  1. A feladatok, projektek, információk nem lesznek aktuálisak, frissek, így nem is bízhatunk meg bennük.
  2. Ha nem kezeljük, frissítjük a feladatainkat, a rendszerezzük naponta, akkor előbb-utóbb eluralkodik a káosz, nem tudjuk mi a fontos, így a sürgős feladatokkal fogunk csak foglalkozni, azaz tűzoltást fogunk végezni.

Bármilyen eszközt is válasszunk az életünk, munkáink szervezésére, támogatására, nem sokat ér, ha nem tartjuk rendszeresen karban a benne levő feladatokat.
Szerencsére a Reggeli Tervezés nem tart sokáig, ha minden nap rászánunk egy kis időt 3-5 percet. Főleg akkor, ha egy olyan eszközt használunk, ami nagyon jól támogatja a napi szervezést.

A JustDoo egyik erőssége, hogy a Reggeli Tervezés módszertanát követi és ehhez egy olyan könnyen kezelhető, átlátható felületet ad, amivel ez a napi rutin gyorsan kialakítható.

Továbbfejlesztett Reggeli Tervezés nézet

Nézzük, hogy mi változott a legújabb verzióban, miért is lett a Reggeli Tervezés még jobban átlátható és könnyű.

Justdoo feladatkezelő program bemutató, napi tervezés

A fenti képen egyben láthatjuk a Reggeli Tervezéskor érdekes feladatokat, azaz látjuk az új beérkezett feladatokat (Inbox), a Mai napra tervezett feladatokat és a következő 10 napra tervezett vagy aktuálissá váló feladatokat, eseményeket.
Az Inboxba kerülhetnek feladatok a levelezőnkből, vagy gyorsan felvehetünk feladatot a listák feletti mezőben.

Ahogy a levelezőben itt is törekedni kell az Inbox üresen tartására. Mielőtt azonban kiürítenénk az Inboxot, azaz átraknánk a feladatokat a [Mai], [Következő] vagy a [Valamikor] listákba, célszerű az Inboxban levő feladatokat egy projekthez rendelni. Ezt ugyanúgy tudjuk megtenni, mint a többi listában, azaz húzzuk rá a feladatot a bal oldalon levő projektlista egy elemére.

Következő lépésben menjünk végig újra az [Inbox] elemein és rakjuk át a [Mai] vagy a [Következő] listába a feladatokat. Mivel a Következő 10 napos lista is a szemünk előtt van, így arra is figyeljünk, azaz az aktuálissá vált feladatokat onnan rakjuk át a Mai listába.

Az [Inbox] lista kiürítése mellett arra is törekedjünk, hogy a [Következő] feladatok listánk se legyen tele felesleges feladatokkal, ezért érdemes ezt a listát is átnéznünk és ha szükséges töröljünk belőle vagy rakjunk át feladatokat a [Valamikor, talán listába].
A Reggeli Tervezés utolsó lépéseként határozzuk meg a Nap feladatát, azaz válasszuk ki a mai feladatok közül azt az egyet, mely a legnagyobb mértékben segíti elő az aktuális célunkat. Ezt a feladatot húzzuk fel a [Mai] lista tetejére és ennek álljunk neki azonnal a Reggeli Tervezés után.

További részletek olvashatóak a honlapunkon a Reggeli Tervezésről. Mivel ez egy nagyon fontos és új funkció, szeretnénk minél több visszajelzést kapni, amit itt a bejegyzés alatt is meg lehet tenni.

Reggeli Tervezés listás nézet

projekt statisztika menü

Az új fejlesztésünk egy 3 oszlopos nézetet biztosít a Reggeli Tervezés minél könnyebb és átláthatóbb elvégzésére. Ugyanakkor megmaradt a hagyományos listás nézet is, melyet a „Reggeli Tervezés” lista mögötti ikon segítségével érhetünk el.
projekt statisztika menü Az új nézet alapban teljes szélességre nyílik, azaz a feladat részletei ilyenkor nem látszódnak, hogy a listákat jobban át lehessen tekinteni. Azonban van arra lehetőség, hogy a szokásos módon lássuk a feladat részleteit is. Ehhez a jobb oldalon kell kattintsunk a függőlegesen kiírt „Részletek” feliratra.


Dolgozz otthonról, távmunkában!
Támogatás: +36 30 969 1072