Hogyan végezd el a nagy feladataidat?

Az életben sokszor kerülsz szembe olyan méretű feladattal, mely első látásra meghaladja a képességeidet vagy a lehetőségeidet vagy egyerűen nincs rá időd. Megijedsz ettől és csak tologatod, reméled, hogy nem kell vele foglalkoznod. De ha tényleg komoly a dolog és tényleg meg kell egyszer oldanod, akkor nagyon frusztráló tud lenni és kihat a többi munkádra is.
Tudod, hogy neki kellene állnod végre, de képtelen vagy rászánni magad. biztos érezted már ezt, nem is egyszer. Mi a megoldás ilyenkor?

A legjobb, amit ilyenkor tehetsz, hogy felosztod/szétbontod ezt a nagy feladatot kisebb részekre, akkora részekre, melyeket már átlátsz, melyeket már meg tudsz oldani.
Érdemes olyan kicsi feladatokra bontani, amit néhány óra alatt meg tudsz oldani. Azaz rájössz, hogy ez nem is 1 feladat, hanem egy projekt, egy komplett munka, amit csak több részletben több nap vagy akár több hét alatt tudsz csak megoldani. De ez nem baj, a lényeg, hogy meg tudod már oldani.

Hogyan állj neki?

Ahogy mondtam először is próbáld meg kis darabokra osztani a feladatot. Ha vannak benne olyan részek, amiket más jobban tud elvégezni, akkor bátran add ki másnak ezt a részfeladatot. A lényeg, hogy írj belőle egy listát, egy feladatlistát, amit aztán egyesével beütemezhetsz magadnak, hogy mikor fogod elvégezni azt az egy kis feladatot.
Nagyon fontos, hogy amikor szétosztod kis részekre ezt a nagy feladatot, akkor határozd meg az első lépést, aminek akár azonnal állj is neki, és végezd is el. Ezáltal megnyerted az első csatát a feladattal szemben és biztos lehetsz, hogy a háborút is meg fogod nyerni előbb-utóbb, azaz el fogod végezni az egész feladatot (projektet, munkát, célodat).

Na de hogyan is fusd le a maratont 6 hét alatt?

6 hét az összesen 42 nap. Azaz fuss minden nap csak 1 km-t és 6 hét alatt épp lefutod a maratont vagy fuss 2 naponta 2 km-t és így is meg lesz az eredmény. Persze tudom ez egy kicsit csalás, mert a maratont egyben kellene lefutni, de a valós életben a feladataidat nem egyszerre kell megoldani, ezért ez a módszer általában jól működik.

Ha viszont tényleg egy maratont szeretnél lefutni, akkor az már egy komolyabb cél, amihez nagyobb motiváció kell és végig kell gondolnod még néhány dolgot. Erre is van megoldás, ehhez először is töltsd ki az egyoldalas célkitűző lapot és máris közelebb kerülsz a célodhoz:

 


Egyoldalas célkitűző lap kitöltése
Dolgozz otthonról, távmunkában!
Támogatás: +36 30 969 1072