Manapság csak kapkodjuk a fejünket az újabb eszközök és a különféle képernyőfelbontások, méretek hallatán. Mindenki bizonygatja, hogy ez vagy az a méret a legjobb. Mivel mi nem tudunk ebben a kérdésben senki helyett dönteni és nem is akarunk, ezért a JustDoo programot alakítottuk úgy, hogy mindenfajta monitor, laptop, notebook vagy akár tablet esetében jól használható legyen. Ebbe az irányban tett újabb lépés, hogy beállíthatóvá vált az egyes képernyőelemek aránya is. Azaz mindenki az ízlése és eszköze alapján állíthatja be, hogy mekkora legyen a jobboldali sáv mérete.

Képernyőre és testre szabható megjelenés

A JustDoo fejlesztésekor folyamatosan figyelünk a felhasználói igényekre, melyek nem csak a funkcionalitásban, de a kezelhetőségben, és a kinézetben is testet öltenek. A legutóbbi komoly átalakítás érintette a teljes design-t és a szerkezetet is, hiszen megjelent a jobboldalon egy sáv, amelyben többek közt a feladat/információ részleteit láthatjuk azonnal, ahogy egy elemre állunk. Ez átlagos monitor esetén tökéletes áttekintést biztosít. De mi van, ha valakinek széles monitora van, vagy ha kis méretű laptopon esetleg tableten használja a bTime-ot?


A fenti képen látható, hogy a jobboldali rész tetszőlegesen méretezhető, így széles monitor esetében is kihasználható a felület. Ha viszont keskeny a kijelzőnk, vagy összehúzzuk a böngészőt, akkor lehetőségünk van a jobboldali rész kikapcsolására, így továbbra is átlátható marad a feladatlista. Ez esetben a sárga leírás ikonra kattintva a listában olvashatjuk el a feladat részleteit.
Még két fontos tulajdonságot szeretnék megosztani ebben a bejegyzésben, melyek nagyban segítik a csapatmunkát és az információk, feladatok visszakereshetőségét.

Kommunikáció támogatása

A JustDoo a személyes hatékonyság mellett alkalmas a cégünk szervezésére és a munkák megosztására is akár cégen belül, de akár az alvállalkozókkal való kapcsolattartás esetén is. Erre való a feladat delegálás és a közös (megosztott) projektek használata. Közös munka esetében nagyon fontos, hogy az adott feladattal kapcsolatban kommunikálni, egyeztetni is tudjunk, amit a feladathoz vagy információhoz adható megjegyzések segítenek a leginkább. Ezek az megjegyzések megjelennek a jobb oldalon a feladat részletei alatt, illetve kinagyíthatóak a képernyő közepére is. A megjegyzések egyfajta fórumként vagy chatként is használhatóak, hiszen átbeszélhetjük a feladat lépéseit és a felmerülő kérdéseket. A megjegyzés rész arra is alkalmas, hogy saját magunknak írjunk rövid bejegyzéseket a feadat haladásával kapcsolatban. Mivel az ilyen bejegyzések időponttal együtt tárolódnak el, így később visszanézhetjük egy feladat megvalósulásának menetét is.

Keresési, szűrési lehetőségek

Egy idő után sok feladatunk lesz a rendszerben, amit gyorsan csak egy kereső segítségével érhetünk el. Mivel a JustDoo nem csak egy egyszerű feladatkezelő, hanem a kapcsolódó információk rendszerezésére is használható, ezért fontos, hogy megfelelő szűrési és keresési lehetőségekkel rendelkezzünk.
A képen látható, a feladatok felett egy szűrő mező, melynek segítségével az éppen aktuálisan látható feladatokban, információkban szűrhetünk. Így például lehetőségünk van arra, hogy egy feladatlistában vagy akár a teljes mappa/projekt struktúrában szűrjünk egy adott szóra vagy kifejezésre. Ha a teljes „adatbázisunkban” (összes feladat és információ) akarunk keresni, akkor a szűrő mezőtől jobbra levő kereső ikonra kell kattintanunk. Ez esetben egy kereső ablak nyílik meg, melyben megjelennek az adott szót vagy kifejezést tartalmazó feladatok és információk. Ebben a kereső ablakban lehetőségünk van arra, hogy egyből megnézzük a részleteket is, kinyitva a leírást vagy duplán kattintva egy elemre, a középen levő listában ráálhatunk a kiválasztott feladatra és azzal dolgozhatunk tovább.

Bízom benne, hogy az új lehetőségek segítenek a vállalkozásod, céged szervezésében, hatékonyabb működésében!

Dolgozz otthonról, távmunkában!
Támogatás: +36 30 969 1072