Rendszeres, ismétlődő feladatok

Egy feladatot tipikusan az elvégzése után kipipálunk, ezzel jelezve, hogy elvégeztük és nincs vele több dolgunk.
Vannak azonban olyan feladatok, melyeket rendszeresen el kell végeznünk bizonyos időközönként (naponta, hetente, …). Ilyen lehet például a bank lekérdezése, melyet minden nap el kell végezni vagy ilyen mondjuk az autónk műszaki vizsgája és ilyen mondjuk egy közeli ismerősünk születésnapja is. Ha nem akarunk ezekről elfeledkezni, akkor feladatként felvesszük.


De mi is történik, akkor, ha elvégeztük a feladatot és szeretnénk, hogy automatikusan a következő esedékességnél újra megjelenjen?


JustDoo ismétlődő feladat naptár.

Ebben az esetben a feladat adatlapon megadhatjuk, hogy az adott feladat milyen periódusokban ismétlődjön. Pl. egy negyedéves áfa bevallás esetén megadhatjuk, hogy a periódus 3 hónap legyen.
Az ismétlődő feladatok előtt nem egy kipipálható négyzet áll, hanem egy visszanyíl, mely jelöli, hogy ez egy speciális feladat. Erre az ikonra kattintva egy kis naptár jelenik meg, melyben a következő esedékesség időpontja van kijelölve. Ha azt akarjuk, hogy ekkorra legyen beidőzítve a feladat, akkor egyszerűen kattintsunk az [OK] gombra és készen is vagyunk. Ennek hatására az adott feladat eltűnik a Mai listából és az új dátumnak megfelelő listába kerül.

Amennyiben módosítanánk az időponton, azt itt azonnal megtehetjük a kis naptárban. Ha már nem szeretnénk, hogy többször ismétlődjön a feladat, akkor kattintsunk a [Kész] gombra.




Dolgozz otthonról, távmunkában!
Támogatás: +36 30 969 1072