Hogyan kezeljük a nagyobb projekteket?

Nagyobb, hosszabb munkák, projektek esetén mindig probléma, hogy túl sok feladatot kell egyszerre kezelni, melyeket nehéz már áttekinteni és kiválasztani a következő szükséges lépéseket.
Ilyen esetben természetesen megoldás lehet az alprojektek használata, melyet a JustDoo már a megjelenése óta támogat is. Ez az esetek nagy részében jó megoldás, hiszen olyan méretű alprojekteket kell létrehozni, melyek még jól átláthatóak.

Ugyanakkor a legprecízebb tervezés esetén is előfordulhat és elő is fordul, hogy egyes alprojektek menet közben megnőnek az előre nem látott problémák miatt. Továbbá az is előfordul, hogy a főprojektbe is nagyon sok új feladat kerül be a munkavégzés alatt. Hasznos lehet az is, ha elkülönítve látjuk a saját feladatainkat a munkatársakétól.

Ezekre a problémákra ad megoldást a projekten belüli csoportosítás.

Projektek jobb áttekintése feladatlistákban

Feladatlisták a projekten belül

Az új nézetben a projekteken belül a feladatok a jól ismert és bevált csoportosításban láthatók, így jobban elkülönülnek az egymáshoz időben közeli feladatok. Ebben a nézetben is lehetőség van a feladatok mozgatására, azaz könnyen áthelyezhetők egy másik feladatlistába vagy azon belül a sorrend, a prioritás megváltoztatása is egyszerű.
Az egyes listák ideiglenesen be is csukhatóak, a lista fejlécére kattintva, így még jobban fókuszálhatunk az adott feladatokra.

Projekt feladatok új nézet ikon

A projektekhez tartozó feladatokat megtekinthetjük a hagyományos nézetben is, ehhez a projekt neve fölé kell húzni az egeret és a képen látható bekeretezett ikonra kell kattintani.

Feladatlista naptár helyett

Határidős feladatok

Amennyiben egy feladatnak határidőt is adunk, akkor az automatikusan átkerül a megfelelő listába. Ha egy feladat pl. csak később mint 10 nap múlva lesz esedékes, akkor az a „Valamikor” listában lesz látható. Ahogy telik az idő és már kevesebb, mint 10 nap lesz hátra a határidőig, akkor a feladat átkerül a „Következő feladatok” listába. Amikor pedig aktuálissá válik, akkor megjelenik a „Mai feladatok” listájában.

Arra is van már lehetőség, hogy egy közelgő eseményre vagy határidős feladatra korábban kapjunk értesítést. Erről a lehetőségről a következő bejegyzésben lesz szó.

Dolgozz otthonról, távmunkában!
Támogatás: +36 30 969 1072