A JustDoo magyarország legdinamikusabban fejlődő feladat és projekt kezelője. Ezt bizonyítja, hogy újabb fontos fejlesztések kerültek be a rendszerbe, így segítve a napi hatékony munkát. Különösen örülünk, ha felhasználóinktól kapunk hasznos ötleteket, melyeket természetesen figyelembe veszünk. A most bemutatásra kerülő fejlesztések és finomítások között több ilyen van.

Az új funkciók miatt a jobb oldalon egy kis átszervezés történt, ami talán logikusabbá is tette a jobb oldalt. Kikerültek az általános (globális) megjegyzések a jobb oldalról, egy ikonba (kereső mellett a 3. ikon). Így a jobboldalon már csak olyan funkciók maradtak, melyek konkrétan az adott feladathoz vagy információhoz kapcsolódnak.

Megjegyzések, fórum, chat

Egy feladathoz eddig is lehetett jegyzetet, megjegyzést fűzni, ami hasznos segédeszköz a feladat elvégzése közben. Mostantól már információhoz is lehet kapcsolni megjegyzéseket. Csapatmunkában vagy kiadott (delegált) feladat esetén felmerült az igény, hogy lehessen fórumszerűen vagy chat-szerűen megvitatni egy feladatot vagy egy projekthez kapcsolt információt. Az új megjegyzés rész alkalmas arra, hogy megvitassunk egy feladatot akár élőben, mivel a beírt megjegyzések azonnal frissülnek. Így az adott feladat megoldásával kapcsolatban egy beszélgetés is lefolytatható, aminek ráadásul nyoma is marad időbélyeggel ellátva.

Valódi alfeladatok, csekklista

Az új verzió legfontosabb fejlesztése az volt, hogy most már egy feladathoz elkülönítve is lehet felvenni alfeladatokat vagy a megoldást segítő csekklistát. Ezeket az alfeladatokat nem csak külön-külön lehet pipálni, de a sorrendet is egyszerűen lehet módosítani a szokásos módon (drag&drop). Közös feladatok esetén is lehet ezt használni, így szépen látható, hogy egy nagyobb feladat melyik része készült már el.

A feladathoz egy csekklistát is készíthetünk. Ez lehet egy ellenőrző lista vagy egy bevásárló lista is, ami könnyen létrehozható és kezelhető. Ennek akkor lesz még nagyobb jelentősége, amikor megjelenik a teljes Android-os verzió, ahol a bevásárlás alkalmával akár a mobil telefonunkon vihetjük magunkkal ezt a listát és azonnal pipálhatjuk is a megvásárolt elemeket.

Lista separátor

Szintén felhasználói igényként merült fel, hogy nagyobb listáknál, tipikusan a „Valamikor, talán” lista vagy egy nagyobb projekt esetén lehessen a feladatokat elválasztani valamilyen szempont alapján. A megoldás egy rendkívül rugalmasan kezelhető, úgynevezett szeparátor sor bevezetése lett, melyet tetszőleges listába beszúrhatunk és ugyanúgy mozgathatjuk, mint ahogy a többi feladatot is. Ezt az elemet a felső beviteli mezőben állva lehet felvenni. Ilyenkor megjelenik a mező mellett egy harmadik gomb, amire kattintva a mező tartalma egy szeparátor sorként fog megjelenni az adott listában.

Egyéb fejlesztések, módosítások

További fejlesztés a „Heti áttekintő levél”. Hetente egyszer küldünk egy levelet, melyben megtalálhatod a Mai és a Következő lista elemeit. Beállítható, hogy a hét melyik napján menjen ki ez a levél, vagy akár le is tiltható ezen levelek küldése. Igazából ez egy emlékeztető, hogy milyen feladatokat is terveztél be. Ha napi szinten használod a rendszert és elvégzed a Reggeli Tervezést, akkor erre neked nincs szükséged, így javaslom, hogy bátran kapcsold ki, a [Beállítások] menü [Emlékeztetők] fülén.

Projekt megosztás visszautasítása. Néha előfordul, hogy megosztottak számodra egy olyan projektet, amiben nem veszel részt vagy egy idő után már nem veszel részt. Mivel az ilyen projektben történő eseményekről (új feladat, információ, stb.) értesítést kapsz, ezért ez zavaró lehet. Az ilyen megosztott projektet vissza tudod utasítani, a projekt felett állva a jobb egérgombra előugró menüben. Ugyanez igaz a számodra delegált feladat esetén is. Itt is vissza tudod azt utasítani adott esetben, így eltüntetve a listádból.

A felhasználói felület is tovább finomodott, azáltal, hogy az ikonok egységesebbek lettek és a színük miatt is kevésbé vonják el a figyelmet a konkrét feladat végzésről.

A következő nagy fejlesztés is ezzel, azaz a fókuszált munkavégzéssel lesz kapcsolatos, de erről egyenlőre többet nem árulhatok el.

Ismét szeretnénk megköszönni a fórumban és levélben küldött megjegyzéseket! Továbbra is várjuk az ötleteket, észrevételeket! Ezt itt is megteheted a bejegyzés alatt.

Dolgozz otthonról, távmunkában!
Támogatás: +36 30 969 1072