Ötlet átalakítása megvalósítható projektté!

Az ötlet nagyon fontos a sikerhez, de egyáltalán nem elég hozzá!!! Talán erre már Te is rájöttél. Az ötlet csak a jéghegy csúcsa, a víz alatt van a jéghegy 90%-a, ami kell ahhoz, hogy az ötletből egy termék, egy szolgáltatás legyen, ami elhozhatja az üzleti sikert. Ehhez sok munka kell, de sokszor a következő lépés az ötlet kibontása és megvalósítása már elmarad, mert nincs egy eszköz, ami segít a megvalósításban.

Hogyan is szokott történni egy új projekt elindítása?

Először egy ötlet születik meg, amit leírunk egy papírra, jobb esetben egy dokumentumba. Megvitatjuk az ötletet kollégáinkkal, majd összeírjuk, hogy milyen feladatok fognak felmerülni ezzel kapcsolatban.

Ha ezt úgy csináljuk, hogy előttünk a JustDoo és ott azonnal felvesszük a projektet az ötlet leírásával együtt, majd szépen ott a projekt alá felvesszük egyesével a feladatokat, akkor elég tudatosan használjuk a JustDoo-t és így már el is indíthatjuk a projektet.

Ez azonban nem mindig történik így. Van, hogy nyitunk egy közös dokumentumot pl. a Google Dokumentumok segítségével. Ezt megosztjuk azokkal, akik érintettek a projektben és elindul az ötletelés, aminek a vége egy ötlet leírás és egy feladatlista.

Hogyan tegyük át az ötletet a JustDoo-ba?

A cél az, hogy az ötlet meg is valósuljon. Ehhez azonban már kevés egy dokumentum, mert a felmerült feladatokat egyesével meg is kell oldanunk. Lesznek olyan feladatok, amiket nem mi magunk végzünk el, ezeket ki kell adni. Keletkezni fognak újabb dokumentumok a megvalósítás során, amelyeket szeretnénk egy helyen elérni a projekt mappa alatt.

Ezt a JustDoo-ban most már könnyen megvalósíthatjuk, a következő lépések segítségével.

Alfeladatok gyors felvétele.
  • Vegyünk fel egy feladatot abba a mappába, ami alatt létre akarjuk hozni az új projektet
  • Másoljuk be ebbe a feladatba az ötletünket
  • Feladatból projekt.
  • A feladatlistát pedig felvehetjük egyben alfeladatoknak. Lásd a csatolt képet
  • Ezután ezt a feladatot alakítsuk át projektté
  • Utolsó lépésként osszuk meg a projektet azokkal a kollégáinkkal, akik részt vesznek a projekt megvalósításában

Az eredmény pedig az lesz, hogy létrejön egy projekt, aminek a leírása tartalmazza az ötletünket. A projekt alatt pedig létrejöttek a feladatok egyesével, melyeket aztán már könnyen ütemezhetünk vagy kiadhatunk azoknak a kollégáinknak, akik ezt megvalósítják.

Projekt tovább bontása

Egy új üzleti ötlet általában elég komplex ahhoz, hogy egy projekt keretében át lehessen tekinteni. Sokszor van, hogy az üzleti ötlet megvalósításában különböző kollégák vagy akár alvállalkozók vesznek részt. Ilyenkor érdemes az ötletet további projektekre (alprojektekre) bontani. Így az adott alprojektet azokkal osztjuk meg, akikkel kell.

Ha követtük a fenti megoldást, akkor ez sem fog már gondot okozni, hiszen egy nagyobb feladat, amit felvettünk (pl. piackutatás vagy az üzleti terv kidolgozása) szintén projektté (alprojektté) alakítható egyetlen kattintással és a fent leírt módon azonnal el is kezdődhet ennek a megvalósítása vagy az ütemezése.

Dolgozz otthonról, távmunkában!
Támogatás: +36 30 969 1072