Dropbox integráció

A feladatokhoz és információkhoz eddig is lehetőség volt a számítógépünkről fájlt (képek, dokumentációk, …) csatolni vagy akár egy interneten levő linket megadni. Ezt egészítettük ki a legnépszerűbb felhő alapú tárhelyszolgáltatóval a Dropbox-al való integrációval. Mostantól ugyanolyan könnyen tudjuk egy feladathoz rendelni a Dropbox-ban tárolt fájlunkat, mintha az a gépünkön lenne, sőt ezt bárhonnan megtehetjük, egy böngésző segítségével.

Fájl feltöltés JustDoo feladatkezelőbe

A fejlesztés nem áll meg ebben az irányban, mert folyamatban van a Google Drive integráció is, ami már a következő JustDoo verzióban elérhető lesz. Így gyakorlatilag korlátlan mennyiségű fájl JustDoo-n belüli kezelésére, megosztására lehetőségünk lesz.

A Dropboxban levő állományaink csatolását a megszokott módon végezhetjük, hiszen az eddig is használt fájl feltöltő ablakot egészítettük ki ezzel a lehetőséggel.
Maga a használat is nagyon hasonló ahhoz, mint amikor a számítógépünkről választunk ki egy fájlt.

Naptárban levő feladatok részletei

Szintén egy régi igényt elégít ki az a fejlesztésünk, mely a naptárban levő feladatok kezelését könnyíti. Mostantól, ha rákattintunk a naptárban egy feladatra, akkor a felette levő feladatlistában az adott feladat lesz az aktív. Így azonnal elérhetőek a feladat adatai, leírása, csatolt állományok vagy éppen a hozzá fűzött megjegyzések is. Ezeken az adatokon azonnal módosíthatunk is vagy kiegészíthetjük új információkkal.

Továbbra is használható az a lehetőség, hogy egy feladatot egyszerűen átdobjunk egy másik napra vagy egy másik időpontra. Ha csak a feladat nevét akarjuk átírni, akkor duplán kattintva a feladatra ezt gyorsan megtehetjük.

További fejlesztések, finomítások az új verzióban

Feladat részletek, gyors módosítás

Feladat részleteinek finomítása

A feladathoz kapcsolódó információkat a jobb oldali sávban tekinthetjük meg. Ez a rész kinézete és használata finomodott kicsit. Most már gyorsan átírhatjuk a feladat nevét is, ahogy a részleteit is. Mentésre sincs külön szükség, hiszen ahogy elhagyjuk a mezőt, az mentésre is kerül automatikusan.
A feladat leírásában az [ESC] billentyűt leütve vethetjük el az utolsó változásokat vagy [CTRL+Enter] billentyűkombinációval is menthetjük a módosítást.

Reggeli tervezés – információk kezelése

A Reggeli Tervezés fontos lépése, hogy a beérkezett „dolgok”-ról eldöntsük, hogy az egy feladat (van vele teendő) vagy egy projekthez tartozó információ. Amennyiben ez egy információ, akkor az Inbox lista alatti „Információk” feliratra dobva a feladat információvá alakul. Ha mégis feladattá akarjuk alakítani az információt, akkor pedig visszadobjuk az Inbox listába.

Aktuális „Dolgozom” feladat megjelölése

Feladat időmérés, time tracking JustDoo feladatkezelőben

Amennyiben egy feladat elvégzése közben mérjük az arra fordított időt, akkor ezt a feladatot már kiemelten láthatjuk a Mai feladatlistában vagy az adott projekt feladatai között, melyben szerepel ez a feladat.

Dolgozz otthonról, távmunkában!
Támogatás: +36 30 969 1072