A JustDoo vállalkozás szervező jelenleg is elérhető minden olyan telefonnal, mellyel lehet böngészni az interneten, erre készítettünk még régebben egy mobilra optimalizált webes felületet (https://www.justdoo.hu/mapp/), Androidos telefonokhoz pedig egy widgetet, mellyel a mai és határidős feladatokat lehet gyorsan áttekinteni.

A most elkészült verzió azonban már egy úgynevezett „natív” Android alkalmazás, ami kihasználja a telefon lehetőségeit és nem szükséges folyamatos internet kapcsolat sem a használatához. Az új alkalmazás gyakorlatilag az összes fontos funkciót tartalmazza, és mivel tablet-re is optimalizálva lett, így bizonyos mértékig a webes verziót ki is váltja.
Törekedtünk arra, hogy a legújabb Android verziók lehetőségeit és kezelését tudjuk nyújtani a vállalkozás szervezőben is, ezért a legújabb fejlesztő eszközt is használtuk. A program így fut minden olyan Androidos eszközön, melyen 3.0-ás vagy újabb (4.0, 4.1, 4.2, …) Android verzió van telepítve.

Offline használat, szinkronizáció

Az alkalmazás nagy előnye, hogy nem kell hozzá mindig internet kapcsolat. Azaz nyugodtan felvehetünk új feladatot, vagy kezelhetjük a már felvetteket akkor is, amikor nincs internet elérésünk. A program automatikusan, a háttérben frissíti az adatokat, amikor észleli az internet kapcsolatot.
Így kisebb terhelés mellett is frissek maradnak az adataink.

Riasztás

A program képes a telefon szolgáltatásaihoz is hozzáférni, így egy időponttal rendelkező feladat előtt a telefonban beállított riasztást is elindítja. A feladatoknál meghatározhatjuk azt is, hogy az esedékessége előtt mennyivel történjen meg a riasztás.

Gyors rendezés, alfeladatok, bevásárló lista

A webes verzióban is nagyon népszerű az a funkció, hogy kézzel tudjuk a sorrendet meghatározni. Ez az Androidos alkalmazásban még látványosabb, és egyszerűbb is, hiszen az ujjunkkal tudjuk a sorrendet pillanatok alatt megváltoztatni. Ez igaz az alfeladatokra is, amit így használhatunk akár a bevásárló listánk kezelésére is. Mivel offline is működik, így a boltban nagy gyorsan rendezhetjük és pipálgathatjuk az árukat.

Feladatkiadás, projektek, widget

Természetesen a kiadott feladatokat is látjuk a telefonon, így távolról vagy út közben is értesülünk az új kiadott feladatokról, vagy éppen mi adhatunk ki a munkatársainknak új feladatokat. A mobil alkalmazásban a projekteket is áttekinthetjük, ahol nem csak a feladatokat, de a mappában levő információkat is megnézhetjük akárhol is tartózkodunk képben leszünk.
Az alkalmazáshoz egy widgetet is készítettünk, melyet ki lehet rakni a telefon főképernyőjére. A widget szintén automatikusan frissül a háttérben, így elég csak rápillantani a telefonra és tudni fogjuk mit kell ma elvégeznünk.

Az Android verzió részletes bemutatását a jövő héten a megjelenése után folytatom itt a blogon.


Dolgozz otthonról, távmunkában!
Támogatás: +36 30 969 1072