Dizájn finomítások

Sokszor az áttekinthetőséget, a jobb kezelést pici, finom módosításokkal lehet a legjobban elérni. A mostani design módosítások is ezt igazolják. A visszajelzéseket kiértékelve azt kaptuk, hogy felhasználóink alapvetően meg vannak elégedve a felület elrendezésével, átláthatóságával is és a design is tetszik. (Persze a design egy nagyon egyedi szubjektív dolog, így ezzel kapcsolatban mindig kapunk teljesen ellentétes javaslatokat, mint pl. vannak akik sokkal színesebb felületet látnának szívesen és vannak akik még letisztultabbat.)
A világos szürke színek, amiket használtunk nem minden monitoron elég kontrasztosak, így sötétítettünk ezeken a színeken, hogy segítsük a gyorsabb, egyértelműbb kezelést.

Részletek oldalsáv letisztítása

A fejlesztések előrehaladtával, ahogy egyre új funkciók és adatok kerültek bele a rendszerbe, a jobb oldali [Részletek] oldalsáv is elkezdett bonyolódni. Felhasználóink erre is rámutattak a visszajelzéseikben. Ezért kezelésbe vettük ezt a részt is és átláthatóbbá, rendezettebbé tettük úgy, hogy megőriztük a funkcionalitását és a szükséges információk továbbra is elérhetőek maradtak.

Megjegyzések, fórum design

A feladathoz tartozó megjegyzések kinézete is finomodott és egyértelműen jelzi már a színében is, hogy melyik a saját megjegyzés és melyik, amit egy munkatársunk írt a feladathoz vagy egy információhoz.

JustDoo feladat részletek, munkatársak

Partnerek, munkatársak rész kiemelése

A jobb oldalsávban, az adott elemhez tartozó részletek, közvetlenül kapcsolódó dolgok vannak. Ezért itt kicsit kakukktojás volt a [Munkatársak] fül. Ezt most elmozdítottuk innen és egy külön ablakra került, amit a keresés mező mellé emeltünk ki.
A funkciók megmaradtak, így továbbra is lehet egyszerűen delegálni a munkatárs feladatra dobásával vagy lehet szűrni a munkáit is. Sőt ebbe a listába bekerült még egy új funkció is, amiről kicsit később lesz részletesen szó.

Kollégáink munkájának lekérdezése

Az összetett keresőt kiegészítettük egy új szűrési lehetőséggel, a „feladat elvégzője” szűrővel. Amennyiben használjuk ezt a szűrőt, akkor nem szükséges keresőszót megadni. Így könnyen lekérdezhetjük néhány kattintással az összes munkatársunk feladatait, akár egy kérdéses időintervallumban is. Ha csak egy kollégánk munkáira vagyunk kíváncsiak, akkor erre is fókuszálhatunk, akár egy projekten vagy mappán belül is. A lehetőségek gyakorlatilag végtelenek. Olyan lekérdezést állíthatunk össze és menthetünk is el sablonként, amire csak szükségünk van

Delegálás lista rendezése

Szintén segíti az átláthatóságot és felhasználói igényeket elégít ki a delegálások lista különböző rendezhetősége. Most már a kézi rendezésen kívül, ahol mi alakíthatjuk tetszőlegesen a sorrendet, lehetőség van a delegált feladatokat időrendben vagy éppen a munkatársak szerint rendezve is kilistázni.

Közvetlen kommunikáció egy kollégával

Kommunikációra eddig is lehetőség volt a munkatársainkkal, ami eddig egy adott feladathoz vagy egy megosztott információhoz kapcsolódott, hiszen ott a [Megbeszélések] részen lehetett üzenetet hagyni az adott témában. Ez a lehetőség továbbra is fontos, hiszen így az adott helyen lesz meg az információ.

JustDoo feladat részletek, munkatársak

Új lehetőség viszont, hogy már közvetlenül kezdeményezhetünk egy megbeszélést kollégáinkkal, tetszőleges, akár nem egy konkrét feladathoz kapcsolódó témában. Ezt a megbeszélést a [Munkatársak] ablakon a felhasználó neve mellett megjelenő üzenetek ikonra kattintva tehetjük meg. Az üzenetünkről értesítést kap a kollégánk, így arra hamarosan válaszolni is fog.
Ha épp mindketten a JustDoo-t használjuk, akkor lehetőségünk van gyorsabb üzenetváltásra, az oldal frissítését automatizálva. Ez megtörténik, ha a [Frissítés] gombra kattintunk.

 

———— o ————

 

A fejlesztés folyik tovább… hamarosan újabb funkciók jönnek… pl. feladat projektté alakítása…

Dolgozz otthonról, távmunkában!
Támogatás: +36 30 969 1072