Csapatmunka rugalmasabban, átláthatóbban

A csapatmunka színtere a közös projekt. Úgy lehet a legegyszerűbben egy közös munkát megszervezni és végre is hajtani, ha nyitunk egy projektet, amit aztán megosztunk azokkal akik ebben részt vesznek.
A megosztás után minden résztvevőnél megjelenik ez a projekt és szabadon vehetnek fel benne feladatokat, csatolhatnak fel anyagokat vagy fűzhetnek megjegyzéseket akár más által felvett feladathoz is.

Újdonság, hogy rugalmasabb lett a feladatok kiadása, delegálása vagy akár egy feladat saját magunkhoz rendelése. Nagyobb szabadságot kapott a projekt vezetője (tulajdonosa, adminisztrátora) abban, hogy a feladatokat kinek osztja ki. Sőt a projekt tagjainak is lehetőse lett arra, hogy feladatokat magukhoz rendeljenek, átvegyenek.

Tevékenységek naplózása (log)

Feladatok, projektek naplózása

Az új verzióban lényegesen nőttek a feladatok elosztásának, kiadásának a lehetőségei. Ez azonban magával vonja azt, hogy szükséges lehet adott esetben ezeket a műveleteket áttekinteni, ellenőrizni. Azaz pl. hogy ki mikor kapott meg egy feladatot, hogyan haladt vele, mikor készült el vagy éppen kinek lett átadva.

A naplózás pont erről szól. Azaz a rendszer naplóz minden fontosabb eseményt vagy változást, ami egy feladattal, projekttel vagy információval történik.
Egy feladat esetében például a következőket:

  • Feladat létrehozása
  • Delegálás
  • Delegálás visszautasítása
  • Készültség állítás
  • Készre állítás (pipálás)
  • Fájl feltöltés
  • Fájl törlés
  • Adatlapon történt változtatás
  • Kezdő vagy vég dátum, illetve időpont változása
  • Ismétlődés
  • Feladatlista változások
  • Tervezett, ráfordított idő módosulása
  • Feladatnév változása
  • Feladat leírás változása

Feladat tulajdonjogának átadása

Feladatok, információ tulajdonjog átadása

A feladat kiírását, annak dátumát vagy nevét csak a tulajdonosa, azaz aki létrehozta az tudja megváltoztatni. Ennek biztonsági okai vannak, hiszen elég nagy káosz lehetne abból, ha bárki átírná a feladat nevét vagy a kiírást.
Azonban az előfordul, hogy megváltozik egy feladat gazdája. Ekkor szükség lehet a feladat tulajdonjogának átadására.

A feladat létrehozójának vagy a projekt adminisztrátorának van arra lehetősége, hogy az adott feladatot átadja másnak. Ehhez az adott feladat felett a jobb egérgombra előugró menüből kell a legalsó elemet választani. Az előugró ablakban pedig azt kell kiválasztani, hogy kinek akarjuk átadni ezt a feladatot.

Amennyiben szükség lenne arra, hogy egy feladatot átvegyünk valakitől, akkor ezt ugyanígy lehet megtenni, csak ilyenkor a menüpont felirata: „Delegálás átvétele” lesz.

Projekt statisztika, vezetői riport készítés

Projekt statisztika, projekt report

Egy adott projekt haladását a projekt statisztika oldal segítségével tudjuk a legjobban követni. A statisztika eléréséhez menedzser jogosultsággal kell rendelkeznünk, melyet a céges csoport tulajdonosa tud adni.
A statisztikára rápillantva azonnal látjuk hogyan állnak az egyes alprojektek, mely feladatok vannak kész vagy éppen milyen készültségben vannak. Azt is azonnal látjuk (piros kiemelés), hogy mely feladatokkal töltöttünk több időt, mint amennyit terveztünk.

A statisztikát szűkíthetjük a felső sorban levő paraméterekkel. Az eredményt pedig ki tudjuk nyomtatni és felhasználhatjuk akár vezetői riportok készítésére is.

További kisebb fejlesztések

Alfeladat, csekklista, készültség

Alfeladatok készültségének számolása

Apróság, de több felhasználónk is kérte, hogy az alfeladatok pipálásakor legyen látható a haladás, azaz hogyan állunk százalékosan az adott feladattal. Sőt a napokban megjelenő újabb verzió már azt is tartalmazni fogja, hogy maga az alfeladatok pipálása a teljes feladat készültségét is állítja.

Kijelölés a jobboldali részletekben

Apró kényelmi változtatás, de szintén sok ügyfelünk kérte. A jobboldali részletek már szerkeszthető, csak bele kell kattintani. Azonban van amikor nem szerkeszteni akarunk, csak kijelölni egy részt a leírásból, azért, hogy azt kimásoljuk. Most megoldottuk, hogy amennyiben kijelölés történik, akkor azonnal nem áll szerkesztés módba ez a mező, ehhez bele kell kattintani.

Projekt adatok mutatása

Szintén régi adósságunk, hogy a projekt leírását és egyéb adatait csak az adatlapon lehetett megtekinteni. Most már elég középen a projekt nevére kattintani, és már a jobboldali részletekben láthatjuk is a hozzá tartozó adatokat is. Ugyanígy a projekttel kapcsolatos műveletek is naplózásra kerülnek, így ezeket is megnézhetjük a „Log” fül alatt.

Feladat létrehozásának dátuma

Szintén kisebb fejlesztés, de nagyon sokan kérték, hogy jelenítsük meg a feladat létrehozásának a dátumát. Most már látható a jobboldali részletek blokknak az alján, hogy mikor hoztuk létre a feladatot. Ez az információ a log-ba is bekerül, így ott minden egyéb művelettel együtt ez is látható.

Dolgozz otthonról, távmunkában!
Támogatás: +36 30 969 1072