Az elmúlt hetekben csendesen, de lázasan dolgoztunk azon, hogy még jobban támogassuk a vállalkozásokat, vezetőiket a bTime vállalkozás szervező segítségével. Az új verzió már elérhető, amibe néhány nagyon komoly fejlesztés és sok kisebb nagyobb finomítás, design módosítás került bele. A végeredmény szerintünk meggyőző.

2.0 verzió fontosabb elemei

Nagyot léptünk előre ebben a verzióban, ezért az új funkciókat több részben fogjuk bemutatni. A legfontosabb fejlesztés, ami unikumnak számít a feladatkezelő piacon is, a Google Calendar teljes integrációja. Azaz nem csak megmutatjuk az ott felvett elemeket, hanem azokat teljes mértékben lehet kezelni a bTime-on belül.

Nézzük, hogy mik azok a fő újdonságok amik bekerültek a bTime-ba:

 • Google Calendar teljes integráció
 • Teljes, szabad kereső beépítése
 • Határidős feladatok megjelenítése napi bontásban
 • Felhőben levő dokumentumok, file-ok csatolása (box.net, gDoc, …)
 • Mobil verzió
 • Design finomítások

Google Calendar integráció

Az események, találkozók és konkrét határidővel rendelkező feladatok felvitelére nagyon sokan használják a Google naptárat, többek között azért, mert a legtöbb telefonnal szinkronizálható, sőt riasztásként az esemény előtt akár SMS értesítő is kérhető. Sokszor hangsúlyozom, ezért most is ki kell emelnem, hogy csak azokat a feladatokat vegyük fel, melyek tényleg rendelkeznek konkrét időponttal! A többi feladatot a megfelelő listába vegyük fel, és a napi és heti áttekintésekkor döntsünk arról, hogy a mai napon meg tudjuk-e csinálni.
A Google calendar elemeit már eddig is megnézhettük a bTime naptárában. Azonban most már ugyanúgy kezelhetjük, mint egy belső feladatot. Ezt egyrészt a feladatok importálásával tehetjük meg a beállítások részen, valamint a naptárban jobb egér gomb segítségével bármelyik Google feladat összerendelhető a bTime-al. A művelet visszafele is működik, azaz új bTime feladat felvitelekor vagy feladat módosításkor az adatlapon megadhatjuk, hogy egy időponttal rendelkező feladat a Google Calendarban is megjelenjen.
Az összerendelt feladatokat pedig mindkét rendszerben módosíthatjuk. Azaz ha pl. a bTime naptárában mozgatok egy eseményt, akkor az a Google calendarban is követi vagy ha a bTime feladat adatlapon módosítom a feladat nevét, leírását dátumát, akkor az szintén megváltozik a Google calendarban is. Ha a Google calendarban módosítok egy feladatot, akkor az is módosul a bTime-ban, de a frissülés miatt csak egy kis idő elteltével.
A naptárban különböző színekkel jelöljük a Google calendar és a bTime feladatokat. Csak Google calendar-ban levők – barna színűek, a csak bTime-ban láthatók – kék, míg az összerendelt feladatok – sötétzöld színűek.

Szabad szavas teljes kereső

A beviteli mező melleti kereső mindig azokban a feladatokban és információkban keres, melyek éppen látszanak. Felmerült az igény, hogy lehessen az összes felvett feladatban, információban gyorsan keresni.
A szűrő mező melletti kereső ikonra kattintva egy új ablak ugrik elő, melyben a teljes „adatbázisunk”-ban kereshetünk. A keresés eredményét két listában kapjuk meg, külön a feladatokat és az információkat. Amennyiben a találati lista egy elemére kattintunk, akkor az alkalmazás megkeresi és rááll az adott elemre. Ha volt neki leírása, akkor az ki is nyitja, hogy teljesen képben legyünk.
Ezzel a keresővel akár egy „tag” rendszer is kialakítható, úgy hogy a feladat leírásába elrejtjük a tag-eket (pl. #honlap #hírlevél). A keresőben így már erre a tag-re is szűrhetjük a feladatokat.

Határidős feladatok lista


Az [Események] lista neve és kinézete is megváltozott. Új neve [Határidős], ami jobban mutatja azt, hogy ide kerülnek azok a feladatok, események, találkozók, melyek konkrét időponttal, határidővel rendelkeznek.
Maga a lista kinézete is megváltozott, jobban áttekinthető lett a napi bontásnak köszönhetően. A listában minden olyan feladat megjelenik, amihez tartozik dátum. Az dátum módosítását ebben a listában úgy is megtehetjük, hogy átdobjuk a feladatot egy másik nap fejlécére.
A listában időrendben látszódnak a nap közbeni határidős feladatok is.

Dokumentumok, file-ok csatolása


Adott feladathoz vagy projekthez file-okat, dokumentumokat, képeket is csatolhatunk. A file feltöltés mellett most már különböző felhő szolgáltatásokban (Google Drive, Dropbox, Skydrive, Box, …) tárolt dokumentumainkat is hozzárendelhetjük egy feladathoz vagy információhoz.
Lehetőség van arra is, hogy ezeket a dokumentumokat megosszuk munkatársainkkal vagy azzal akinek delegáltunk egy feladatot. Kiemelném e tekintetben a Google Drive-ot, ahol közösen tudunk szerkeszteni is dokumentumokat, táblázatokat. Egy gémkapocs jelöli azokat a feladatokat, információkat, melyekhez tartozik csatolt file.

Mobil verzió


A bTime vállalkozás szervező elérhető tetszőleges mobil telefonról is a következő címen:

www.justdoo.hu/mapp

A mobil verzió igazodik a kisebb képernyőhöz, és a mobil használathoz, ezért nem minden funkció érhető el, de a legfontosabb szolgáltatások itt is használhatóak:
 • Feladat, információ gyors felvitele
 • Feladat, információ adatlap
 • Listák (Mai, Következő, Valamikor)
 • Határidős feladatok lista
 • Projektek áttekintése
 • Szabad szavas keresés
 • Feladat pipálása, archiválása
A szolgáltatás jelenleg mobil böngészőben érhető el, így minden készülékről használható. Későbbiekben készül speciális Android, IOS, és Windows Phone verzió is.
Bízunk benne, hogy az új fejlesztések tovább fokozzák a vállalkozások hatékony működését, a csapatmunkát és a jobb szervezettséget is.
Az új funkciókkal kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket várjuk itt a hozzászólások részben.

Dolgozz otthonról, távmunkában!
Támogatás: +36 30 969 1072