Elárasztják a napi teendők, már csak tűzoltást végez?

Mi annak a legfőbb jele, hogy már benne vagyunk a mókuskerékben?

Ha az időnk jelentős részében a napi teendőkkel vagyunk elfoglalva (beszerzés, ügyfelek, partnerek, számlák, szakmai kérdések, …), akkor egyszerűen alkalmazottak vagyunk a saját vállalkozásunkban. Ha csak tűzoltásra van időnk, nem a fontos, hanem a sürgős feladatokkal foglalkozunk, ha már nem is emlékszünk a valódi céljainkra, akkor már nem a vállalkozásunkon, hanem csak a vállalkozásunkban dolgozunk. Benne vagyunk egy mókuskerékben, amiből nehéz kiszállni. Ezt az állapotot csak úgy tudjuk megváltoztatni, ha időt teremtünk arra, hogy kicsit felülről tekinthessünk a vállalkozásra, hogy a stratégiára is tudjunk koncentrálni. De hogyan lehet időt teremteni, amikor így is napi 10-12 órát dolgozunk? A JustDoo segít ebben.

Próbálja ki kötelezettség nélkül!

 

Meg kell tanulni jól delegálni!

Nincs más esély! Ha ki akarunk törni a mókuskerékből, akkor muszáj a feladatok egy részét  kiadni. Meg kell bízni a munkatársainkban, hogy ők is jól el tudják végezni a feladatokat. Alapvetően nem azért végzik el rosszabbul a feladatokat az alkalmazottak, mert rosszabb képességűek vagy nem figyelnek oda. Azért nem működik a delegálás, mert rosszul csináljuk! A jó hír, hogy lehet jól is delegálni és ezt meg lehet könnyen tanulni. A jó delegálás néhány egyszerű lépésből áll, amire azonban oda kell figyelni:

Bemutató videók

Nézze meg a delegálásról, feladatkiadásról szóló bemutató videónkat! Vagy próbálja ki most azonnal a JustDoo-t és élvezze az előnyeit már ma.

  • A feladat pontos meghatározása és írásban történő kiadása,
  • Munka céljának, az elvárt eredményeknek a leírása,
  • Nagyobb munka mérföldkövekre, alfeladatokra bontása,
  • Határidő(k) meghatározása, elfogadtatása,
  • Lehetőség biztosítása a visszajelzésekre, megfelelő kommunikáció,
  • Szükséges információk, eszközök biztosítása.

És végül meg kell bízni abban, aki elvégzi a munkát! Mindenképpen érdemes delegálni azokat a feladatokat, melyeket rendszeresen végzünk vagy hosszabb ideig tartanak. Ha mindent magunk akarunk elvégezni, akkor soha nem tudunk kitörni a mókuskerékből. Egy vezetőnek elsősorban a stratégiával és a szervezéssel kell foglalkoznia, felülről kell látnia a feladatokat.

 
Feladat delegálás, feladatkiadás
 

Hogyan segít ebben a JustDoo?

A JustDoo rendszer erőssége az egyszerű feladatkezelőkkel szemben, hogy hatékonyan támogatja a jó delegálást, segíti a fenti szempontok szerinti feladatkiadást és a csoportmunkát is. Először is fel kell venni azokat a munkatársakat, partnereket, akikkel együtt szeretnénk dolgozni. Ezt a [Partnerek] fülön lehet megtenni. Fontos, hogy a felvett munkatársak, partnerek nem látják a feladatainkat, információinkat. Csak azokat látják, melyeket mi adunk ki nekik, vagy azokat, melyek olyan megosztott projekt alatt vannak, amelyekhez közvetlenül hozzá vannak rendelve.

 

Hogyan adhat ki egyszerűen egy feladatot

Egy feladatot úgy lehet delegálni, hogy a feladatra „rádobjuk” a kiválasztott munkatárs nevét. A munkatárs ennek hatására fog kapni egy e-mailt erről a kiadott feladatról, és megjelenik a feladat az ő INBOX listájában. A feladat átvételét úgy tudja jelezni a munkatárs, hogy ütemezi a feladatot, azaz INBOX listájából átmozgatja egy másik listába (Mai feladatok, Következő 10 nap, …) attól függően, hogy mikor tudja azt megoldani. Kommunikáció Ha valami észrevétele van a munkatársnak a feladattal kapcsolatban, akkor azt a feladatra duplán kattintva egy megbeszélések ablakban tudja megírni. Itt tudjuk megbeszélni, tisztázni a felmerült kérdéseket.

  A feladat kiíráshoz fájlokat is lehet csatolni, ezzel segítve a munka pontos elvégzését. A munkatársunk az eredményeket szintén csatolhatja ehhez a feladathoz, valamint százalékosan jelezheti, hogy hol tart a feladat megoldásában. Amennyiben 100%-ra állítja a feladatot, akkor erről automatikusan kapunk egy e-mail értesítőt. A feladatot ezután ellenőrizzük le és ha minden rendben, pipáljuk ki!

 

Projekt megosztás

Ha egy projekten többen csoportmunkában dolgoznak, akkor a projekt adatlapon lehet kiválasztani azokat a munkatársakat, akik az adott projekt alá felvett feladatokat és információkat látni fogják. Ők a delegáláshoz hasonlóan csatolhatnak fájlokat valamint használható a megbeszélés ablak is a kérdések tisztázására.

Egy közös projekt segítheti a céges kommunikációt is, mert létre lehet hozni olyan projektet, ami a közös információ megosztást vagy bizonyos dolgok átbeszélését támogatja. Például felvehetünk egy „Brainstorming” nevű projektet amit megosztunk a megfelelő munkatársainkkal. A közös projekt alatti feladatoknak is lehet határidejük vagy időintervallumuk, amit a naptáradban meg is tekinthetünk. Így akár létrehozhatunk egy „Szabadságok” vagy „Közös események” projektet is, ahol mindenki felveheti a szabadságait vagy megoszthatja egy közös rendezvény időpontját. A JustDoo nagy hatással lehet a csoportmunka sikerére, hiszen egy helyen megtalálható minden információ és feladat, ami az adott projekttel kapcsolatos. Mindennek nyoma van, ami a projekt értékelésekor kincset fog érni.

Dolgozz otthonról, távmunkában!
Támogatás: +36 30 969 1072