JustDoo Figyelő (Systray kliens) – Súgó

A JustDoo Figyelő systray alkalmazás, mely segít a Mai feladatokra fókuszálni. Legfontosabb feladata, hogy
 • riaszt az időponttal rendelkező feladatok előtt, valamint
 • jelzi a fontos események keletkezését (mint például közös projektben új feladat keletkezett, megjegyzés került egy feladathoz, új dokumentum csatolása, delegálás, e-mailben érkezett feladat stb.).
Online kapcsolatban van a webes JustDoo alkalmazással, így a felhasználó valós időben értesülhet minden új eseményről mely a JustDoo-ban történik.

Első lépések (telepítés, belépés, beállítások)

A JustDoo Figyelő használata előtt a felhasználónak regisztrálnia kell a JustDoo szolgáltatásba és érvényes felhasználói fiókkal kell rendelkeznie. A JustDoo Figyelő kizárólag ehhez a felhasználói fiókhoz tartozik és csak ennek a fióknak az adataival tud működni. Ha még nem tette, töltse le a JustDoo Figyelőt. Ha az operációs rendszer ad biztonsági figyelmeztetést, akkor engedélyezni kell a telepítő futtatását. Kattintson a Futtatásra.
JustDoo figyelő telepítése
A megjelenő Telepítő Varázslóval telepítse a programot.
JustDoo figyelő telepítése
A felhasználói licencszerződést elolvasása és elfogadása után adja meg a program telepítési helyét, a Start menü mappa nevét. A Telepítés véglegesítéséhez kattintson a ‘Telepítés’ gombra. A telepítés befejezésével a JustDoo Figyelő indítható. A telepítés után a tálcán megjelenik a JustDoo figyelő ikon. Erre kattintva éri el a JustDoo Figyelő menüjét.

Beállítások / Alapbeállítások

JustDoo figyelő beállítások
  1. Riasztás figyelő
Ellenőrzési időintervallumnál megadható, hogy hány percenként ellenőrizze a JustDoo Figyelő a JustDoo alkalmazásban a feladatok listáját. ‘Riassz ennyivel előtte’ beállításnál megadható, hogy a soron következő feladat kezdő dátuma előtt hány perccel jelezzen a JustDoo Figyelő. Riasztási hangnak tetszőleges riasztási hang megadható.
  1. Értesítés Figyelő
Ellenőrzési időintervallumnál megadható, hogy hány percenként ellenőrizze a JustDoo Figyelő a JustDoo alkalmazásban az Értesítések listáját. ‘Új értesítés megjelenítése ablakban’ jelölőnégyzet aktív, akkor az értesítés ablak a képernyő közepén fog megjelenni ha egy fontos esemény keletkezik a JustDoo rendszerben. Értesítési hangnak tetszőleges hang megadható.
  1. Egyéb paraméterek
– A program indítása windows-al együtt: a JustDoo Figyelő a windows elindításával együtt elindul. – Riasztási ablak a képernyő közepére: Riasztáskor mindig a képernyő közepén fog megjelenni a Riasztás ablak. – Systray egyszeres kattintás: új Riasztás vagy új Értesítés esetén a megjelenő buborékra kattintva megnyílik a Riasztás vagy az Értesítés ablak. – Ablakok áttűnéses megjelenítése. Bezár gombbal az ablakot zárja be.

Beállítások / Kapcsolat

JustDoo figyelő beállítások
 1. JustDoo belépés: itt adhatja meg a webes JustDoo alkalmazásban használt felhasználó nevét, valamint jelszavát.
 2. Proxy beállítások: a proxy beállítások karbantartása itt végezhető el
 3. Programfrissítés: a Frissítés keresése gombra kattintva tudja frissíteni a JustDoo figyelőt.
A bal alsó sarokban látható az aktuális programverzió.

Mai feladatok

A mai feladatok listában szereplő feladatok jelennek meg. A jelölőnégyzet kipipálásával elvégzetté tehető a feladat.
JustDoo figyelő - mai feladatok

Riasztások/Figyelmeztetések

A mai napon időponttal ellátott feladatok jelennek meg, időrendi sorrendben. A JustDoo Figyelő a beállításokban megadott hangjelzéssel jelzi egy feladat kezdetét.
JustDoo figyelő - riasztások
 • Zöld színű az a feladat amely épp zajlik. Az ablak fejlécében egy visszaszámláló mutatja a hátralevő időt. (A feladat előtti ikon is mutatja az éppen zajló feladatot.)
 • Ha egy feladat elvégzésre kerül, akkor pipálja ki a feladat előtti checkboxot. Ekkor ez a feladat a lista aljára kerül, mint ahogy azt a JustDoo-ban is megszokhattuk.
 • Ha éppen nincs az aktuális időpontban zajló feladat, akkor a visszaszámláló a soron következő feladatig hátralevő időt mutatja. Ilyen „üres menetben” a számláló sárga színnel jelenik meg.
 • A lejárt idejű vagy elvégzett feladatok világosszürke színnel, a hátralevő feladatok sötétszürke színnel jelennek meg.
 • A lista alján (tájékoztatásul) szerepel a holnapi nap első ütemezett feladata is.
Kompakt nézetben is megjeleníthetjük a Riasztások ablakot
JustDoo figyelő - riasztások
Kompakt nézetben a fejlécben a pontos idő látszik, mellette pedig a számláló jelenik meg. A rajzszeg ikon segítségével a Riasztások ablakot mindig a képernyő legfelső ablakaként láthatjuk.

Értesítések

JustDoo figyelő - értesítések
Az Értesítések ablakban jelennek meg a fontos események keletkezéséről értesítések. Ezek az értesítések a JustDoo alkalmazásban is megjelennek. Az értesítéseket pipálással tüntethetjük el a listából mind a Figyelőben, mind a webes alkalmazásban. JustDoo figyelő - kapcsolódás

Online/Offline állapot

Minden kommunikáció előtt ellenőriz a program, hogy elérhető-e a szerver. Ha nem akkor kapcsolat nélküli állapotba áll amit a szürke ikon is jelez. Ezután minden időzített és manuális kommunikáció előtt szintén ellenőrzi, hogy van-e már hozzáférése. Ha igen, akkor újra online állapotba kapcsol. A kapcsolat ellenőrzését manuálisan is lehet kezdeményezni offline állapotban a menü legfelső „Kapcsolat ellenőrzése” pontjánál.
Dolgozz otthonról, távmunkában!
Támogatás: +36 30 969 1072