Fókuszált munkavégzés

Nap első feladata

A munkát minden nap a Reggeli Tervezéssel érdemes kezdeni, aminek az utolsó lépése, hogy meghatározzuk a nap első feladatát. Mivel ilyenkor vagyunk a leghatékonyabbak, ezért a nap első feladatának egy fontos, nehéz esetleg már régóta halogatott „nemszeretem” feladatot válasszunk. Ez kritikus az egész napi hatékonyságunk szempontjából.

Ha ezzel végzünk, akkor az egész napunk jó lesz, már csak azért, mert elvégeztünk egy nagyon fontos vagy egy régóta halogatott feladatot.

Az első feladat előtt vagy közben nem szabad a levelekkel, facebookkal vagy a hírportálokkal foglalkozni, mert ezek egyrészt sok időnket elvehetik, de ami ennél is fontosabb lefáraszthatnak. Legyen inkább a jutalom az, ha elvégeztük a nap legnehezebb feladatát, akkor foglalkozhatunk ezekkel a tevékenységekkel.

Tehát a lényeg, hogy a Reggeli Tervezés után azonnal álljunk neki a nap első feladatának, és ha lehet, addig csak ezzel foglalkozzunk, amíg be nem fejezzük vagy nagyobb munka esetén el nem jutunk egy mérföldkőig.

Megnézem a JustDoo alkalmazásban

 

Hogyan lehet hatékonyan és nyugodtan (stresszmentesen) dolgozni?

  • Először is készüljünk fel, azaz csak azok a dolgok legyenek elől, melyek a feladat megoldásához kellenek, de azok mind.
  • Teremtsünk magunknak nyugodt, zavartalan környezetet. Ne legyünk elérhetőek, amíg egy konkrét feladatot végzünk.
  • Határozzunk meg egy időkeretet, ameddig nem foglalkozunk mással.
  • Tartsunk időnként (30-60 percenként) egy rövid szünetet (5-10 perc), hogy felfrissüljünk.

Munka közben 100%-ig adjuk át magunkat a feladatnak, ne gondolkozzunk másról. Így tapasztalhatjuk meg azt a bizonyos „flow élményt” és a végén még élvezni is fogjuk ezt a tevékenységet.

Ezt persze nem könnyű elérni, addig, amíg nem kaptuk el az összes időrablónkat vagy olyan feladatot végzünk, amit nem nekünk kellene.

Dolgozz otthonról, távmunkában!
Támogatás: +36 30 969 1072