14977 felhasználó - 367902 feladat

Csoportos használat

Saját cégem tevékenységéből kiindulva (több telephely az országban), rendkívül hasznos volna, ha a feladatkiosztás is megoldható lenne. Különböző jogosultsági szintek mellett(munkát kioszt- munkát elvégez) távolról is ellenőrizni lehet a munkák állapotát. Ráadásul azt is be lehetne állítani, hogy ki láthatja a feladatot és kinek kell elvégeznie. Cég szempontjából ösztönző lehet, ha a beosztottak - felügyelt módon - látják a kiosztott feladatokat és az elvégzésüket. Természetesen ez inkább a kisebb cégeknek lehet érdekes, ahol kezelhető (2-20 fő közötti) a létszám.

Termeszetesen lesz csoportos

Termeszetesen lesz csoportos hasznalat. Ez a delegalassal egyutt nagyon fontos resze lesz az eszkoznek.
Ugyanakkor szeretnenk ezt a lehetoseget is minel egyszerubben megvalisitani, hiszen a cel mindig az, hogy segitse a hatekonysagot, es maga az eszkoz hasznalata ne vegyen el feleslegesen idot.
Nem akarunk konkuralni komplex projektkezelokkel

Szia Győző! Az előttem szóló

Szia Győző!

Az előttem szóló problémájának egy része terhel engem is.
Mi jelen pillanatban 3-an dolgozunk egy kis vállalkozásban. Ebből ketten terhelünk egy grafikust feladatokkal.

Nagyon megörültem amikor megláttam a hírleveledben az elkészült programot és a delegálás lehetőségét. Számunkra az lenne a fontos, hogy a grafikusunknak akinek delegáljuk a feladatokat, láthassuk legalább jelentés szerűen a napi és a következő 10 nap feladatait. Esetleg a naptárát is.
Ez azért fontos, mert tudnom kell mi van előtte, ahhoz, hogy eldöntsem én csináljam meg gyorsan a munkát vagy kiadhatom a grafikusunknak, mert szellős a feladat listája.

A probléma, hogy nem látom, miket delegált ki a másik kollégám a grafikusunknak rajtam kívül.

Ha úgy gondolod, hogy az alap programnak ez nem kell rész legyen, mert időben és munkában egy komolyabb fejlesztés, akkor kérlek adj tanácsot, hogy tapasztalataid és a bTime lehetőségeit figyelemben véve, hogy oldható meg a legcélszerűbben ez a kérdés.

Köszönöm

Erre jelenleg nem kínál

Erre jelenleg nem kínál teljes megoldást a bTtime.
Megoldás a projekt megosztás lesz. A megosztott projekthez tartozó feladatokat mindenki láthatja, akivel a projekt meg van osztva.

Így a megosztásokat és az időhöz kötött feladatokat naptárban is meg lehet majd tekinteni.

Üdv, Győző

Esetleg nem lehetne név vagy

Esetleg nem lehetne név vagy email szerint szűrni? Beírjuk például Gipsz Jakabot és mutatja csak az ő feladatait. Például a Mai vagy a Heti áttekintésben. De akár a naptár részben is lehetne ilyen szűrés.
A feladatok elvégzéséhez szükséges idő megbecsüléséhez ismerni kell a másik embert, hogy általában mennyi idő alatt végzi el. Esetleg írjon megjegyzést ennek megbecsüléséhez minden neki adott feladathoz.
Talán így megoldható. Bár más feladatot is kidobhat, esetleg lehetne finomítani a szűrést. Idézőjel, előtte speciális karakterek használata. Minden speciális karakter máshogy szűr. A mínusz jel esetén valamit kihagy. A csillag esetén csak a neki delegált feladat jelenik meg. Az idéző jel meg pont így használatos szókapcsolatokra keresne. Például így nem rak be Gipsz Jánost. Csak Gipsz Jakabot. Vagy mindegyik elé plusz jel és ezzel külön keresi őket és együtt mutatja őket.
Talán a szűrés finomítása lehet a megoldás. Én még időintervallum megvalósítását is el tudom így képzelni. Például a nyári feladatokat listáját.
A szűrés finomításával kapcsolatos kódok és magyarázása is könnyen kijelezhető. A példák hozzá viszont hasznosak lehetnek.

Vagyis inkább a delegált

Vagyis inkább a delegált feladatok vagy a projektek részben. Ahol látható a másiknak kiadott feladat. Ott lehetne ilyen szűrést végezni.
Viszont ha külsős emberről van szó, akkor lehet neki más feladatai is. Na itt már mindenképp egyeztetni kell a másikkal, de a szűrés után már így is tudni fogjuk az általunk kiadott munka után, hogy mikor mennyire foglalt és ezt már figyelembe tudjuk venni. Így csak olyan időpontokra kérdezünk rá, ami látszólag nem annyira zsúfoltak neki és talán lesz köztük jó időpont vagy szabad ideje.
A szűrés finomításával a rendszer bonyolítása nélkül megoldható sokminden. Hiszen mindenki olyan kódot használ hozzá, amire szüksége van. A legnépszerűbbek ismertetésével lenne kezdve haladva a legkevésbé népszerűhöz. A szűrés használata közben egy script számolná a szűrési karakter használatot és így ti is tudni fogjátok hogy melyik a népszerű.

Ez a projekt megosztás

Ez a projekt megosztás funkció ígéretesnek hangzik.
Üdvözlettel Zsolt

Terv: A projekt megosztás így

Terv: A projekt megosztás így működne:

- Projektet több felhasználóval is meg lehet osztani (csak a tulajdonos oszthatja meg és módosíthatja)
- Csak az adott projekt lenne megosztva, tehát a gyerekei nem
- Projekt megosztása a hozzá tartozó feladatok megosztását is eredményezi.
- Azaz minden résztvevő látja a feladatokat az adott projekt alatt
- az adott projekt alatt bárki létrehozhat feladatot, ennek a feladatnak ő lesz a tulajdonosa.
- A feladat tulajdonosa delegálhatja az általa felvett feladatot. Ekkor ez a feladat ugyanúgy működik, mint a többi delegált feladat.
- A megosztott projekt alatti feladathoz minden résztvevő fűzhet megjegyzést, nem csak az akinek delegálták.
- A megosztott projekt alapban másoknál a gyökérbe kerül. Mindenki oda rakja, ahova akarja. Egy ikon jelezné csak, hogy ez egy megosztott projekt.
- A naptárban lenne egy opció, aminek a hatására a megosztott projekt feladatai is megjelennének.

Ha van ezzel kapcsolatban ötlet, észrevétel szívesen vesszük.
Ez lesz a következő nagyobb fejlesztés.

Üdv,

Győző

A projekt megosztás gondolom

A projekt megosztás gondolom úgy történik hogy ráhúzzuk az illetőt. A megerősítő ablak felugrana és közben bepipálható lenne hogy az összes alprojektjeit is. Egyrészt nem osztjuk meg véletlenül. Másrészt nem kell az alatta lévő könyvtárakat egyenként megosztani.
A megosztás visszavonása is fontos lehet. Például a már feladatait befejezett emberre vagy a megbízhatatlanná vált embernek semmi keresnivalója nincs ott.
Van egy nagyon hasznos ötletem. Például Józsi készített egy feladatot. Bárki delegálhatja például Gézának vagy saját magának. De előtte a feladat tulajdonosának jóvá kellene ezt hagynia. Ez úgy történe hogy Géza üzenetet kap hogy valaki vállalná vagy delegálná másnak a feladatot. A delegálások részben erre lenne egy Delegálás jóváhagyására váró rész és ott szerepelne hogy kinek lenne.
Szóval elutasítás esetén értesíti erről a delegálást javasló személyt. Elfogadás esetén az lépne életbe, mint eddig is. Géza elfogadhatja a feladat elvégzését. Esetleg erről értesülne az ajánló is. De az elutasítás esetén is.
A csapatmunka itt érződik és ez sokszor fontos.
Sőt projektek megosztása esetén is hasznos lehet ez.
Lehet hogy az egyik munkatársunk tud egy jó embert, akit érdemes bevonni az egész projektbe vagy csak egy feladat elvégzésére. Így csak annyi a tulajdonosnak a dolga, hogy dolgozhat vagy nem. Aztán a jóváhagyás után eldöntheti az új munkatárs, hogy ő akarja e vállalni a feladatot vagy részt venni a projektben.
Persze a gyakorlatban szükség lehet némi egyeztetésre. De egy jól össze kovácsolodott csapat esetén ez a rugalmasság megengedhető. Főleg ha a feladat részletes leírása csatolva van és esetleg a hiányosokra rákérdez. Én nagyon ki tudnám használni. És nehogy már ne lenne jó az, hogy segítünk egymásnak a feladatokra gazdát találni.